CNPActivităţiȘtiri și anunțuriReuniuni de consultare publica: Planul National de Actiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere RM-UE

Reuniuni de consultare publica: Planul National de Actiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere RM-UE

13.06.2014
Reuniuni de consultare publica: Planul National de Actiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere RM-UE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova anunţă că în perioada 16 – 19 iunie 2014 organizează reuniuni de consultare publică privind proiectul iniţial al Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016. Textul Planului Naţional poate fi accesat la adresa http://www.mfa.gov.md/association-agreement-ro/-.

La data de 16 iunie 2014 vor avea loc consultări publice privind:

Titlul I „Principii Generale”

Titlul II „Dialogul politic şi reforme, cooperarea din domeniul politicii externe şi de securitate”

Titlul III „Justiţie, Libertate şi Securitate” şi Titlului IV „Cooperarea în domeniul economic şi alte sectoare”

Titlului IV „Cooperarea în domeniul economic şi alte sectoare”

Capitolul 22 „Protecţia civilă”

Capitol 27 „Cooperare în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor copilului”

Titlul VI „Asistenţă Financiară şi Prevederi privind Combaterea Fraudelor şi Controlul”

La data de 18 iunie 2014 vor avea loc consultări publice privind Titlul IV „Cooperarea în domeniul economic şi alte sectoare” şi la 19 iunie 2014 privind Titlul V „Zona de Liber Schimb Cuprinzător și Aprofundat”.

Agendele detaliate şi informaţii privind locaţia reuniunilor se anexează.

Reuniunile sunt organizate în parteneriat cu Fundaţia Est Europeană.

Participarea este deschisă reprezentanţilor din societatea civilă cu expertiză în domeniile de referinţă. Rugăm confirmarea participării la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza şi Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza şi/sau la numărul de telefon: 578274 şi 578330.

Reamintim că propunerile, sugestiile şi opiniile instituţiilor/reprezentanţilor societăţii civile interesate în raport cu proiectul menţionat, pot fi expediate în prealabil Direcţiei Generale Integrare Europeană, la adresa electronică:  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza şi Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , precum şi comunicate la numărul de telefon: 578274 şi 578330.

Notă: Acordul de Asociere RM-UE a fost parafat la 29 noiembrie 2013, la Vilnius, Lituania şi urmează a fi semnat la 27 iunie 2014, la Bruxelles, Belgia.

Pînă la intrarea deplină în vigoare a Acordului, în rezultatul ratificării acestuia de către Republica Moldova şi toate statele membre ale UE, Acordul va fi aplicat provizoriu de către părţi.

Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016 include acţiunile necesare de a fi realizate de către instituţiile responsabile conform fiecărui articol/prevedere, precum şi Anexe ale Acordului de Asociere, inclusiv a părţii privind Zona de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător în termenii indicaţi  şi cu specificarea resurselor financiare necesare în acest sens. Planul Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016 reprezintă instrumentul de bază pentru monitorizarea procesului de integrare europeană în următorii 3 ani.

Persoane responsabile:  Cristina Avornic, Secretar I, Direcția cooperare economică şi coordonare sectorială cu UE și Oxana Păduraru, Secretar III, Direcția cooperare politică cu UE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

Direcţia Generală Integrare Europeană

Tel.: + 373 22 578274+ 373 22 578274/+373 22 578330+373 22 578330

Fax.: +373 22 237035

Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza / Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza