CNPActivitiesEventsRaport Activitate CNP 2017

Raport Activitate CNP 2017

26.03.2018

Raportul Consiliului Național pentru Participare (CNP)

iulie 2017-februarie 2018

Sumar

În cadrul ediției 3-a a CNP au fost organizate 7 ședințe. 5 ședințe comune în perioada de raportare cu abordarea a peste 10 subiecte de interes public cu Cancelaria de Stat.  CNP nu a avut ședințe cu Prim-ministru. Informația privind activitatea CNP a fost reflectată parțial pe www.CNP.md și www.gov.md

CNP a elaborat prioritățile sale sectoriale prin intermediul GL și prioritățile generale. Au fost organizate 2 ședințe sectoriale: MEI și MJ privind discutarea priorităților respective.

Propunerile generice privind transparența Guvernului (2 pagini), fortificarea sectorului necomercial (3 pagini), evaluarea performanțelor ministeriale (2 pagini) nu au fost dezvoltate în cooperarea bilaterală cu Cancelaria de Stat. Subiectele privind prezența la ședințele de Guvern, prezența în cadrul entităților colegiale și pentru discutarea Moldova 2030 au fost soluționate.

CNP a elaborat 2 opinii a CNP expediate Guvernului și Parlamentului. Opinia privind legea Guvernului în redacția din 07.06.2017 expediată Guvernului și Opinia în redacția din 05.07.2017 expediată Parlamentului. Opiniile expediate nu au fost luate în considerație referința fiind făcută la introducerea propunerilor la etapa ulterioară, aceasta nu a urmat.

CNP s-a expus de 2 ori privind proiectul de lege organizațiile necomerciale: Opinia CNP din 14.07.2017 și Opinia CNP din 28.03.2018. La prima adresare Ministerul Justiției a retras proiectul de lege, iar la a 2-a adresare nu s-a ținut cont, Guvernul a aprobat proiectul de lege.

La solicitarea Guvernului, reprezentanții CNP au participat la 2 procese de amploare privind implementarea politicilor Guvernului – comisia de selectare a secretarilor de stat și comisia de constituire a circumscripțiilor electorale. Efortul a constat din elaborarea opiniilor detaliate și participări la zeci de ședințe cu exprimate opiniilor calificate inclusiv în forma scrisă de către reprezentanții CNP.
            Întreaga activitate a CNP a fost desfășurată în baza de voluntariat.

Download attachments: