CNPGovernment meetingsOpinia CNP, 25.04.2012

Opinia CNP, 25.04.2012

25.04.2012

Preşedintele Consiliui Naţional pentru Participare, Sergiu Ostaf, a prezentat Prim-ministrului opinia CNP privind unele proiecte de legi şi acte normative examinate în cadrul Şedinţei de Guvern din 25.04.2012. 

Demersul către Prim-Ministru (anexat) vizează poziţia Consiliului Naţional pentru Participare  vizavi de următoarele subiecte de pe Ordinea de zi a Şedinţei Cabinetului de Miniştri:

1. Subiectul nr. 2 cu privire la aprobarea proiectului de hotărîre a Parlamentului  pentru aprobarea Planului de acţiuni  privind onorarea angajamentelor  Republicii Moldova faţă de Consiliul Europei;

2. Subiectul nr 17 Pentru modificarea punctului 9 din Regulamentul cu privire  la modul de constituire şi administrare a fondurilor asigurării  obligatorii de asistenţă medicală;

Pentru asigurarea unei conlucrări productive, în baza demersului a fost reiterată solicitarea din adresarea CNP-ului din 18.04.12 privind găsirea unei soluţii potrivite pentru a pune la dispoziţia părţilor interesate ordinea de zi a Şedinţelor Guvernului şi a materialelor aferente în termeni utili. De asemenea, au fost menţionate proiectele de legi şi actele normative de pe Ordinea de zi a Şedinţelor din 18 şi 25 aprilie care nu s-au încadrat în cerinţele procedurii de transparenţă decizională (nu au fost publicate pe pagina electronică a autorităţilor executive centrale, Cancelariei de Stat sau a Aparatului Guvernului).