CNPWorking groupsEconomic DevelopmentEventsTraining privind utilizarea bazei de date a cheltuielilor publice

Training privind utilizarea bazei de date a cheltuielilor publice

31.05.2011
Training  privind utilizarea bazei de date a cheltuielilor publice

Miercuri, 25 Mai a fost lansată baza de date a cheltuielilor publice, astfel Republica Moldova devenind prima ţara care oferă acces online la cheltuielile publice în cadrul proiectului BOOST al Băncii Mondiale (http://egov.md/?l=ro&a=10&i=66).

Baza de date a cheltuielilor publice este disponibilă pe http://www.mf.gov.md/ro/BOOST/ şi http://data.gov.md/data/?did=107 şi conţine peste un milion de linii de date, prezentate în formă detaliată. Datele sunt aranjate în tabele format PIVOT, uşor de utilizat pentru oricine care are un computer de parametri medii cu program OFFICE încorporat.

BOOST MOLDOVA este o platformă în cadrul iniţiativei “date deschise”, realizată de Centrul de Guvernare Electronică la solicitarea Ministerului Finanţelor. In acelasi timp, Boost este un instrument analitic care va poate fi de un real folos în procesul de planificare strategică şi luare a deciziilor. Prin publicarea informatiilor despre fondurile publice, Guvernul isi creste transparenta iar societatea monitorizeaza modul in care sunt cheltuiti banii publici.

Centrul de Guvernare Electronică şi Ministerul Finaţelor împreuna cu Banca Mondială, organizează Joi, 2 Iunie, între orele 13:00-15:00 un training  privind utilizarea bazei de date a cheltuielilor publice. Seminarul va avea loc în sala de instruire a Ministerului Finantelor, blocul B, bir 43, sediul  Î.S. “Fintehinform” (str.Cosmonauţilor, 7). În caz că aveţi un laptop cu parametrii minimi, procesor: 1 Gh+ şi memoria operativă 1GB+ şi suita Microsoft Office 2007+, Vă încurajăm să le aduceţi cu Dvs pentru a facilita procesul de instruire.

Rugăm respectuos confirmarea participării la e-mailul This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau la nr. de telefon 250-234. Prezenta Dvs este foarte importanta.

Agenda o găsiţi în ataşament.

Download attachments: