CNPWorking groupsEconomic DevelopmentNewsDemersul Ministerului Economiei şi Proiectul Hotărîrii de Guvern privind abrogarea HG nr. 1033 – Premiul de Stat pentru realizări în domeniul calităţii.

Demersul Ministerului Economiei şi Proiectul Hotărîrii de Guvern privind abrogarea HG nr. 1033 – Premiul de Stat pentru realizări în domeniul calităţii.

12.07.2011
Demersul Ministerului Economiei şi Proiectul Hotărîrii de Guvern  privind abrogarea HG nr. 1033 – Premiul de Stat pentru realizări în domeniul calităţii.

14-intreprinderi-au-fost-decernate-cu-premiul-de-stat-pentru-realizari-in-domeniul-calitatii

Premiul de Stat pentru realizări în domeniul calităţii, productivităţii şi competitivităţii a fost instituit prin Hotărîrea Guvernului nr. 466 din 16.05.2000. Ulterior fiind aprobată Hotărîrea Guvernului nr. 1033 din 14.09.2007, prin care a fost aprobat Modelul de excelenţă al Premiului de Stat pentru realizări în domeniul calităţii conform modelului European (modelul EFQM), care se decernează anual.

Asigurarea tehnico-organizatorică a activităţii Consiliului cu privire decernarea Premiului de Stat este pusă în sarcina Ministerului Economiei, care a preluat funcţiile Serviciului Standardizare şi Metrologie (SSM), însă conform Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, structurii şi efectivului-limită ale aparatului central al acestuia, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 690 din 13.11.2009, ministerul nu dispune de resurse umane şi capacităţi infrastructurale necesare pentru asigurarea activităţii Secretariatului Consiliului menţionat.

Analizînd rezultatele Concursurilor şi examinînd listele organizaţiilor participante şi clasamentele stabilite prin hotărîrile Guvernului, se observă tendinţa că în ultimii ani la Concurs participă practic aceleaşi întreprinderi, care au însuşit şi cunosc Modelul de excelenţă EFQM, precum şi au căpătat experienţă în întocmirea rapoartelor de auto-evaluare. Avînd această experienţă, întreprinderile prezintă în fiecare an rapoarte de auto-evaluare cu actualizarea neesenţială a informaţiei pentru anul curent.În tabelul de mai jos se prezintă datele despre participarea organizaţiilor la Concursurile anterioare, menţionaţi prin Hotărîrile Guvernului respective.

Vedeți mai jos atașat Demersul Ministerului Economiei şi Proiectul Hotărîrii de Guvern  privind abrogarea HG nr. 1033 – Premiul de Stat pentru realizări în domeniul calităţii.

Solicităm respectuos expedierea recomandărilor  Dvs. pe adresa de email:  emailinfo-economic@cnp.mdAceastă adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru informaţie suplimentară : 20-07-64

Download attachments: