CNPWorking groupsEnvironmentDrafts of acts under consultationMinisterul Mediului consultă componența nominală a Comitetelor districtelor bazinelor hidrografice

Ministerul Mediului consultă componența nominală a Comitetelor districtelor bazinelor hidrografice

09.01.2014
Ministerul Mediului consultă componența nominală a Comitetelor districtelor bazinelor hidrografice

Ministerul Mediului a anunţat, până la 13 ianuarie 2014, consultări publice asupra proiectului Hotărîrii Guvernului privind aprobarea componenței nominale a Comitetelor districtelor bazinelor hidrografice.

Scopul elaborării proiectului constă în asigurarea cadrului normativ pentru crearea unui organ consultativ, care va activa sub conducerea organului central al administrației publice în domeniul mediului, cu respectarea legislației Republicii Moldova și cerințelor tratatelor internaţionale la care Republica Moldova și va asigura respectarea şi aplicarea principiilor gestionării durabile a resurselor de apă şi menţinerea echilibrului între conservarea şi dezvoltarea durabilă a resurselor de apă.

Potrivit Ministerului Mediului, prevederile de bază în aprobarea listei membrilor Comitetelor, din rândul personalităţilor cu largă recunoaştere a problemelor ce țin de gestionarea resurselor de apă, pentru a asigura o colaborare eficientă ale organelor teritoriale de gestionare a apelor cu organele administraţiei publice locale, cu utilizatorii de apă din districtul bazinului hidrografic respectiv, cu beneficiarii serviciilor de gestionare a apelor şi cu organizaţiile neguvernamentale locale cu profil de protecţie a mediului. Comitetele districtelor bazinelor hidrografice vor avea un rol important în procesul de elaborare a Planului de gestionare a districtelor bazinelor hidrografice. Proiectul HG indică un mandat de 6 ani al membrilor Comitetelor.

Recomandările pe marginea proiectului Hotărîrii Guvernului privind aprobarea componenței nominale a Comitetelor districtelor bazinelor hidrografice, pot fi expediate pînă pe data de 13 ianuarie 2014 în adresa dnei Diana Celac, la adresa electronică: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , nr. de telefon (022) 20-45-13 sau la adresa: mun. Chişinău, str. Cosmonauţilor 9, biroul 526, Ministerul Mediului.

ANUNT privind inițierea consultărilor publice asupra proiectului Hotărîrii Guvernului privind aprobarea componenței nominale a Comitetelor districtelor bazinelor hidrografice

Proiectul Hotărîrii Guvernului privind aprobarea componenței nominale a Comitetelor districtelor bazinelor hidrografice

Nota Informativă