CNPWorking groupsForeign, Security and Defense policyEventsDezbateri publice-Viziuni asupra priorităţilor de integrare europeană şi cooperarea transfrontalieră

Dezbateri publice-Viziuni asupra priorităţilor de integrare europeană şi cooperarea transfrontalieră

16.12.2011
Dezbateri publice-Viziuni asupra priorităţilor de integrare europeană şi cooperarea transfrontalieră

Forumul Moldo-German organizează în parteneriat cu Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană un eveniment regional de discuţii şi consultări publice pe subiecte care ţin de integrarea europeană şi armonizarea legislaţiei. Acest eveniment este primul dintr-un ciclu de sesiuni regionale. Scopul acţiunii este de a discuta cu cetăţenii din regiune şi societatea civilă procesele de integrare europeană şi implicarea mai largă a societăţii.
 
Această masa rotundă de dezbateri va fi organizată la Hînceşti, pe data de 20 decembrie curent, în incinta Primăriei, de la orele 10:00 pînă la orele 12:00. Tema propusă este : “Viziuni asupra priorităţilor de integrare europeană şi cooperarea transfrontalieră”. Organizatorii şi membrii Comisiei parlamentare ar fi interesaţi să cunoască mai multe despre implementarea micului trafic de frontieră, iniţiativele locale cu relevanţă pentru integrarea europeană, eventualele obstacole de ordin legislativ, care ar trebui înlăturate pentru consolidarea vectorului European.
 
Participarea la eveniment este deschisă pentru toţi cei interesaţi. Numărul locurilor fiind limitat, rugăm confirmarea participării prin e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sau mob: 069363743.
 
Acţiunea respectivă este organizată împreună cu Parlamentul/Comisia de politică externă şi integrare europeană, cu sprijinul Proiectului PNUD “Suport pentru Dezvoltarea Parlamentarismului”. 
  
 
Proiectul Agendei
“Viziuni asupra prioritatilor de integrare europeana si cooperarii transfrontaliere: realizari si perspective” (Hincesti, 20 decembrie 2011)
 
10:00 Începutul lucrărilor. Cuvint de salut din partea autorităţilor locale.
10:10 Prezentarea grupului de deputati si a activitatii parlamentului in procesul de integrare europeana (10 min + 5 min)
- Igor Corman Presedintele Comisiei parlamentare de politica externa si integrare Europeana. Interventii scurte ale altor deputaţi.
10:30 Viziuni asupra prioritatilor de integrare europeana si cooperarii transfrontaliere
10:40 Discutii, intrebari si raspunsuri (1 ora)
11:40 Concluzii finale
11:50 Încheiera lucrărilor