CNPGrupurile de lucruEconomie, finanțe și mediu antreprenorialȘtiriComisia Europeană a lansat un nou proiect de asistenţă tehnică pentru Moldova

Comisia Europeană a lansat un nou proiect de asistenţă tehnică pentru Moldova

16.03.2012

Technical_assistanceComisia Europeană a lansat Proiectul "Asistenţă Tehnică pentru Suportul Bugetar Sectorial - Stimularea Economică în Zonele Rurale" /ESRA/, finanţat de Uniunea Europeană. Philip Santens, conducătorul proiectului, a remarcat că acest proiect va fi implementat de către GFA Consultinf Group /Germania/, lider de consorţiu, şi Oxford Policy Management /Marea Britanie/. Un buget de aproximativ 2,5 milioane euro a fost alocat pentru implementarea proiectului, care va fi derulat pe o perioadă de 24 de luni, pînă la finele lunii decembrie 2013.

Principalii beneficiari sînt: Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Educaţiei. Obiectivele proiectului rezidă în elaborarea politicilor economice mai bune, la nivel de ţară şi sector, sporirea activităţilor de afaceri în zonele rurale, precum şi de a conferi mai multă transparenţă, responsabilitate şi eficienţă sistemelor de management financiar public al ţării.

Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, la rîndul său, a prezentat abordarea generală adoptată de Comisia Europeană pentru dezvoltarea rurală în UE şi a evidenţiat necesitatea de a încorpora stimularea economică, drept parte integrantă a dezvoltării rurale. În context, oficialul european a enumerat diferite programe şi proiecte de stimulare economică rurală, operate, în prezent, de Uniunea Europeană în Republica Moldova. În fruntea acestora, potrivit sursei citate, este Programul de Suport Bugetar ESRA, dintre care Proiectul de Asistenţă Tehnică - drept parte integrantă.

Sursa: www.moldpres.md