CNPActivităţiȘtiri și anunțuriAu fost selectate organizaţiile din CNP pentru realizarea Campaniilor de Advocacy

Au fost selectate organizaţiile din CNP pentru realizarea Campaniilor de Advocacy

09.01.2012
Au fost selectate organizaţiile din CNP pentru realizarea Campaniilor de Advocacy

A fost finalizată selectarea organizatiilor care vor implementa campanii de advocacy în cadrul activităţii Consiliului Naţional pentru Participare (CNP), cu susţinerea Fundaţiei Pontis (Slovacia) şi Fundaţiei Est-Europene (Moldova), în cadrul proiectului “Slovacia şi viitorul european al Moldovei”. Concursul a fost anunţat pe 20 octombrie 2011. Informaţia despre concurs este aici.
 
Au fost depuse 6 cereri din partea reprezentanţilor celor 4 grupuri de lucru ale CNP. O comisie mixtă formată din reprezentanţii organizaţiilor donatoare active în Moldova, Fundaţiei Pontis şi Guvernului Moldovei, au evaluat fiecare propunere având la bază următoarele criterii:
• Relevanţa proiectului în raport cu problemele curente legate de procesul de integrare;
• Calitatea propunerii de proiect;
• Impactul aşteptat al proiectului asupra grupurilor ţintă;
• Justificarea costurilor financiare;
• Expertiza solicitantului;
• Standardul calităţii şi pregătirea persoanelor nominalizate pentru vizita de studiu. 
 
Campaniile selectate spre finanţare sunt:
 
Grupul 1: Pledoarie pentru sporirea participării femeilor în politică - Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD)
Grupul 2: Advocacy pentru eliminarea barierelor în domeniul reglementării relaţiilor de munca - Asociaţia Investitorilor Străini în parteneriat cu IDIS Viitorul
Grupul 3: Advocacy pentru comunicarea tinerilor de pe ambele maluri ale Nistrului - Institutul de Politici Publice (IPP)
Grupul 4: Advocacy pentru dezvoltarea mecanismului de contractare socială în Republica Moldova - Centrul de Resurse "Tineri şi Liberi"
 
Campaniile vor fi realizate pînă în iunie 2012.

Pentru detalii puteţi contacta:
Timur Onica, Coordonator Programe, Fundaţia Est-Europeană ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ) şi
Ludmila Malai, Asistentul Preşedintelui CNP ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza )