CNPGrupurile de lucruJustiţie şi drepturile omuluiEvenimenteAtelierul de lucru privind consolidarea mecanismului național de prevenire și eliminare a discriminării

Atelierul de lucru privind consolidarea mecanismului național de prevenire și eliminare a discriminării

15.12.2012

IMG_9751Grupul de Lucru Justiție și Drepturile Omului al CNP, în parteneriat cu Coaliția Nedescriminare, au desfășurat, la 6 decembrie 2012, Atelierul de lucru privind consolidarea mecanismului național de prevenire și eliminare a discriminării.

În cadrul atelierului de lucru, cu participarea experților naționali și internaționali, au fost puse în discuții următoarele subiecte:

1. Legislația privind organizarea și activitatea Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și modificările la cadrul legal secundar.

Vorbitori:

  1. 1. Andrei Lungu – avocat, IDOM
  2. 2. Olga Bîtcă – consultant juridic, CReDO
  3. 3. Laco Oravec – expert anti-discriminare, Milan Simecka Foundation, Slovacia

2. Procesul de selectare a candidaturilor la funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurării egalității.

Moderator: Vanu Jereghi, coordonator CNP, Director IDOM

Urmare a discuțiilor întreținute, participanții la atelier au stabilit asupra oportunității implicării plenare în procesul de selectare a candidaturilor la funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurării egalității, fiind necesară intervenirea în acest sens față de Comisia specială de organizare și desfășurare a concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului.

Proiectul demersului către Membra Comisiei respective, Deputata Stella Jantuan, privind invitația de a coopera în procesul de selectare a candidaților la funcția de Membru al Consiliului Nedescriminare poate fi găsită în atașament. La 13 Decembrie, demersurile respective au fost expediate către toți membrii Comsiei parlamentare.

 

Documente anexe