CNPGrupurile de lucruSecuritate și politica externăEvenimenteReuniune internațională privind cooperarea organelor de drept ale statelor-membre SELEC/SECI în combaterea traficului de persoane și migrației ilegale

Reuniune internațională privind cooperarea organelor de drept ale statelor-membre SELEC/SECI în combaterea traficului de persoane și migrației ilegale

01.11.2011
Reuniune internațională privind cooperarea organelor de drept ale statelor-membre SELEC/SECI în combaterea traficului de persoane și migrației ilegale

SECIÎn perioada 1 – 2 noiembrie la Chișinău, are loc cea de-a 18-cea Reuniune a Grupului de lucru „MIRAGE” pentru combaterea traficului de persoane și migrației ilegale. La deschiderea Reuniunii a fost prezent Iurie Cheptanaru, Viceministru al afacerilor interne, șef al Departamentului de Poliție al MAI, Valeriu Hîncu, director al Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și Liviu Prodan, director al Biroului Migrație și Azil.
La reuniunea dată participă reprezentanții autorităților de Poliție și Procuraturii statelor-membre SELEC și SECI (Albania, Bosnia și Herzegovina, Serbia şi Muntenegru Bulgaria, Croația, Grecia, Ungaria, Macedonia, Republica Moldova, România, Slovenia și Turcia) și reprezentanții statelor cu statut de observatori (Austria, Azerbaidjan, Germania, Marea Britanie, Olanda, Ucraina, Spania, SUA).
Decizia de organizare a acestei reuniuni a fost luată de statele participante, la propunerea Republicii Moldova, în cadrul reuniunii anterioare a Grupului de lucru, desfășurate în 2010 în or. Banja Luka, Bosnia și Herzegovina.
Grupul de lucru MIRAGE a fost creat în 2002 în cadrul Centrului Regional SECI pentru combaterea infracțiunilor transfrontaliere, stabilit cu sediul în or. București, România, în conformitate cu decizia unanimă a celor 12 state-membre ale acestui Centru de cooperare internațională regională, menționate mai sus.
În prezent Centrul Regional SECI a fost reorganizat în SELEC (South East Law Enforcement Center), activitatea legală a căruia a început din 7 octombrie 2011, având la momentul de față 10 state-membre (Albania, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Ungaria, Macedonia, Republica Moldova, România, Slovenia și Turcia).
Sursa: www.mai.md